Marion Rosen

Metoden är uppkallad efter dess grundare Marion Rosen som under 50 år som sjukgymnast i USA utvecklat Rosenmetoden. Marion ansåg att många människor omedvetet håller sig tillbaka i livet.

Tillbakahållna känslor sätter sig ofta som spänningar i musklerna. Muskelspänningar har ofta direkt samband med själen, Marion Rosen kallar därför Rosenmetoden för ”massage för själen”.

Marion Rosen föddes 1914 i Nurnberg i Tyskland. Under sin tonårstid gick hon i lära hos framstående personer som använde massage, andningsövningar och avspänning i samband med psykoanalys.

Marion kom till Sverige på 30-talet där hon utbildade sig till sjukgymnast, därefter flyttade hon till Berkely i USA i början av 1940-talet.

Marion utvecklade sin metod grundad på vad hon upplevde i sitt arbete som sjukgymnast.

Sara Webb som såg vilka goda resultat Marion fick med sina klienter, bad henne att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter, så vid 55 års ålder började Marion ge kurser i Rosenmetoden.

Marion Rosen och Sara Webb arbetade och drev The Rosen Center tillsammans, som ligger i Berkely/California. Hans Axelson på Axelsons institut i Stockholm bjöd in Marion till Stockholm för att undervisa 1982 för första gången.

Marions metod ger människor en chans att utvecklas både fysiskt och psykiskt.

Marion

Kommentera